Bassi Helsinki: ”Ei kaksonen, vaan suurkaupungin sukulainen!”

Remontti käy parhaillaan kuumana kesäkuussa avautuvassa Bassi Helsinki -ravintolassa Esplanadin puiston tuntumassa.

Seinät ovat saaneet jo pohjamaalin ja aiemmin tummasävyinen ravintolatila on muuttumassa kovalla vauhdilla skandinaavisen vaaleaksi.

Bassi Helsinki -ravintolan ilmeesta vastaa turkulainen sisustusarkkitehti SIO Maija Viitala Schauman arkkitehdit -yrityksestä. Hänen käsialaansa on myös Turun Bassi -ravintolan ilme.

– Nämä ravintolat eivät ole kaksosia, vaan Bassi Helsinki on kuin suurkaupungin sukulainen Turun Bassille, kiteyttää Viitala.

– Kaikki lähtee aina itse tilasta ja siitä, mitä mahdollisuuksia se antaa. Ravintoloiden pitää olla ajatuksellisesti yhteydessä toisiinsa, mutta täysin erilaiseen tilaan ja arkkitehtuuriin ei olisi ollut mitään järkeä tehdä Turun Bassin kopiota.

Bassi Helsinki -ravintolan katutasosta tulee rento bistro, johon on helppo pistäytyä syömään tai lasilliselle. Avainsanoja ovat selkeys, raikkaus ja skandinaavisuus. Tilasta tulee vaalea, ja yhdelle seinälle tulee kookas kuvapinta, joka nostaa esiin Bassin ydinasian.

Ravintolan kakkoskerros on omistettu fine diningille ja äyriäisvadeille.

– Se on sävyiltään vähän tummempi ja ilmeeltään hienostuneempi ja juhlavampi, mutta ei sielläkään liiaksi jäykistellä, Viitala kertoo.

Ravintolan kellarikerrokseen tehdään ”samppanjakellari”, joka on tarkoitettu ryhmille. Se avautuu myöhemmin.

– Tässä on hauska kontrasti, kun Turun Bassissa mennään ullakolle kattojen ylle Club Bassiin ja Helsingissä taas päästään maan alle. Molemmissa tapauksissa tila on selkeästi raffimpi kuin itse ravintola ja toimii kontrastina ravintolatilan vaaleudelle. Samppanjakellarissa korostuu kuitenkin myös ylellisyys. Samppanja kellarin on tummuudestaan sekä raffiudestaan huolimatta tarkoitus olla kuitenkin myös iloisen ja ylellisen kupliva.

Ravintola Bassi Helsinki avautuu 25.6. osoitteeseen Eteläesplanadi 22, Helsinki. Tee pöytävaraus täällä!

Bassi on erikoistunut kala- ja äyriäisruokiin, ja ruokalistan tähti on upea äyriäisvati. Kesätarjouksena kesämenu kahdelle & kuohuvat hintaan 70 € - lue lisää täältä!

 

Sulje