Bassin Niko Johansson on asiakkaiden suosikki

”Kiitokset tarjoilijalle, joka oli aivan huippu” – ”Terveiset sille ihanalle tarjoilijalle” – ”Tarjoilijanamme oli Niko ja hän oli aivan mahtava”.

Helsingin ravintola Bassissa tarjoilijana ja vuoromestarina työskentelevä Niko Johansson saa jatkuvalla syötöllä suitsutusta asiakkailta, eikä ihme: kohtelias ja hymyilevä Johansson huomaa aina pienimmätkin yksityiskohdat ja on hyvä lukemaan asiakkaiden tarpeita.

Johansson itse naurahtaa, että kaikki lähtee hyvästä asenteesta.

– Yritän aina miettiä asiakkaan tarpeita sitä kautta, että istuisin itse hänen tilallaan – jos olisin tullut lounaalle tai viettämään hääpäivää, niin mitä itse haluaisin. Moni suunnittelee ravintolakäyntiä pitkään, jopa kuukausia. On tärkeää, että ilta vastaa hänen odotuksiaan.

Ehkä vähän yllättäen Johansson sanoo, että oli lapsena todella ujo. Ulospäinsuuntautuneisuus on tullut hänelle luontevaksi vasta aikuisiällä, tietoisen päätöksen kautta.

– Toisaalta yleisluonteeni on se, että mieluummin ilon kautta, kuin draaman. Elämästä saa paljon enemmän irti, kun ajattelee asioita positiivisesti!

Tästä hyvänä esimerkkinä lienee se, että Niko asua pahamaineiseksikin luonnehditussa Korsossa – ja viihtyy loistavasti.

 

Alun perin Johanssonista ei pitänyt tulla tarjoilijaa, vaan kokki.

– Menin kokkikouluun ja olin varma, että menen suoraan huipulle ja minusta tulee tv-kokki. No, ei se ihan niin sitten mennyt… Mutta äiti pakotti minut käymään sen kokkikoulun loppuun. Ja hyvä olikin, että pakotti! Muuten olisin varmaan jäänyt ilman mitään todistusta, Johansson nauraa.

Valmistuttuaan Johansson ajatteli kokeilevansa hetken tarjoilijan hommia – ja jäi sille tielleen. Ravintola Bassiin Johansson hakeutui heti ravintolan alkumetreillä.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen yksityisen yrityksen palveluksessa, aiemmin olen ollut töissä isoissa ketjuissa. Viihdyn täällä todella hyvin, sillä meillä on täällä lämminhenkinen työyhteisö ja hyvä pössis, Johansson kehuu.

Johanssonia harmitti pitkään se, että tyhjät osterinkuoret päätyvät ravintolassa roskikseen. Entisenä somistajana hän päätti hyödyntää niitä, ja keksi valmistaa niistä koristekransseja.

Johanssonin tekemiä kransseja on esillä Helsingin ravintola Bassissa. Kuvia ja videoita niistä löytyy myös Bassin Instagram-tililtä.
 

Ravintola Bassi Helsinki
Eteläesplanadi 22
00130 Helsinki
www.bassi.fi
 

Sulje