Bassin uusi kesälista: kotimaisia kasviksia ja kalaa sekä saariston makuja

- Kesäiset kasvikset ovat niin upeita ja maukkaita, ettei niitä tarvitse valtavasti työstää. Parasta on tarjota ne melkein sellaisinaan, silloin niiden puhtaat maut korostuvat, sanoo ravintola Bassin kettiöpäällikkö Lari Vilén.

Hän on suunnitellut uuden kesälistan, joka otetaan käyttöön Turun ravintola Bassissa 13.6. ja Helsingin ravintola Bassissa sen avautuessa 26.6. Listalla korostuvat kotimaiset uuden sadon kasvikset, kotimaiset kalat ja saariston maut.

Kesäinen saaristokori

Bassin ruokalistalta löytyy uutuutena saaristokori, jossa on puulaatikkoon koottu valikoima merellisiä makuja. Valikoimassa on mm. sokerisuolattua kirjolohta, hiillostettua kirjolohta, sinappisilakkaa, lasimestarin silliä, tillivoissa pyöräytettyjä uusia perunoita sekä Bassin omaa saaristolaisleipää ja voita.

Äyriäisvati 2.0 ja sen serkku

Bassin legendaarinen äyriäisvati on saanut kesälistalla osittain uuden ilmeen. Uusia tulokkaita vadissa ovat kuningasrapu ja marinoitu mustekala, tuttuja elementtejä taas ovat mm. katkaravut, kampasimpukka ja merirapu sekä osterit.

Äyriäisvati saa myös lämpimän serkun, kun Bassiin laseerataan grillattu äyriäislajitelma.

Lajitelmassa on mukana grillattuja merirapuja, jättikatkaravun pyrstöjä ja mustekalaa, grillattuja sinisimpukoita sekä kuoressaan grillattu osteri. Makumaailmaa täydentää Rhode Island -kastike ja grillattu valkosipuli

Ruokalistan uudet annokset

Uudella kesälistalla on alkuruokina sokerisuolattua kirjolohta, Bassin toast skagen, härkätartar ja buffala mozzarella -juustoa tuoremarinoitujen kirsikkojen kera.

Pääruokina tarjolla on grillattua taimenta, paistettua siikaa, grillattu härän marmoripihvi ja hernerisottoa.

Pääruokien lisäksi listalta löytyy raikkaita salaatteja. Valikoimassa on jättikatkarapusalaatti, lohisalaatti ja mozzarella-salaatti.

Listan jälkiruokia ovat karviaisposset, Ahvenanmaan pannukakku, lakritsijuustokakku ja kesäklassikko: vaniljajäätelö mansikoilla.

Näiden lisäksi listalla on äyriäisherkkuja!

 

Muista Bassin kesätarjous

Bassin kesätarjouksena kolmen ruokalajin herkullinen kesämenu kahdelle hengelle ja lasilliset kuohuvaa - yhteishintaan 70 euroa!

Kolmen ruokalajin menussa alkuruokana on Bassin toast skagen, pääruokana paistettua siikaa ja tillivoissa pyöräytettyjä uusia perunoita ja jälkiruokana herkullinen karviaisposset ja valkosuklaata.
Kokonaisuuteen kuuluu alkumaljaksi lasillinen kuohuviiniä tai alkoholitonta kuohuviiniä (12 cl) molemmille ruokailijoille.

Menun normaalihinta on 38 €/hlö ja kuohuviinin normaalihinta on 8 €/12 cl.

Tarjous on voimassa, kun menu on ostettu etukäteen lahjakorttikaupastamme! Muista tehdä pöytävaraus, ennen kuin tulet herkuttelemaan.


Bassin kesämenun tarjous on voimassa Bassi Turku -ravintolassa ajalla 13.6.-24.8. ja Bassi Helsinki -ravintolassa ajalla 26.6.-24.8.2019.


Ravintola Bassi Turku
Läntinen Rantakatu 9, 20100 Turku

Avoinna: ti-to klo 16-23, pe klo 16-24 ja la klo 14-24.
CLUB BASSI avoinna pe-la klo 18-04


Ravintola Bassi Helsinki 
Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki

Katutason bistro ja viinibaari avoinna:
Ma-to klo 11-24 
Pe klo 11-02
La 12-02

Bistron keittiö avoinna 
Ma-pe 11-23 (lounas arkisin klo 11-14)
La 12-23

Yläkerran keittiö ja sali avoinna:
Ma-la klo 16-24 


Lisätietoja bassi.fi

Sulje