Andyn keittiössä ei kokata hampaat irvessä

Helsingin ravintola Bassin keittiötä johtaa Andreas Toth, tuttavallisesti Andy. Kokenut pitkän linjan keittiömestari tarttui kalaravintolan ruoriin uteliain mielin.

– Kuulin, että Turkuun oli jo avattu ravintola Bassi, ja sillä oli hyvä maine. Minua kiinnosti se, että ravintola on painottunut kalaan ja äyriäisiin. Ne ovat juuri niitä raaka-aineita, joiden kanssa eniten haluan työskennellä.

Toth vaikuttaa rauhalliselta ja lunkilta, mutta myöntää olevansa keittiössä vaativa ja varsin pedantti.

– Haluan että Bassin ruokatuote on mahdollisimman hyvin ja huolellisesti toteutettu. Linjamme on fun dining, joten ruokaa ei tehdä keittiössäkään hampaat irvessä, hän naurahtaa.
– Mutta haluan, että ravintolamme erottuu tarjonnasta laadukkaan ruokatuotteensa avulla. Hyvät raaka-aineet ovat kaikki kaikessa, ja myös vastuullisuus siinä, mitä raaka-aineita käytetään, on erittäin tärkeää.


Helsingin ravintola Bassi avautui kesäkuussa Eteläesplanadille, ja asiakkaat ovat löytäneet paikan hyvin. Asiakkaita kiinnostavat erityisen paljon äyriäiset: tavallisena iltanakin ravintolassa saatetaan myydä reippaasti yli sata osteria ja kymmeniä äyriäisvateja.

Arkisin tarjolla on myös lounasta, ja Toth on luonut ravintolaan myös lounasmenun, joka otettiin käyttöön viime viikolla. Lounasmenu on  tarjolla arkisin ravintolan kakkoskerroksessa. Asiakas voi valita kahden tai kolmen ruokalajin menun, ja mahtavan makuinen menu on erittäin mainio hinta-laatu -suhteeltaan. Tutustumistarjouksessa olevan lounasmenun kaksi ruokalajia maksaa yhteensä 26 euroa, kolmen ruokalajin kokonaisuus taas 29 euroa.

Turusta kotoisin oleva Toth muutti Helsinkiin vuosituhannen vaihteessa, ja on työskennellyt ennen Bassia luukuisissa kovatasoisissa ravintoloissa, muun muassa Savoyssä, Havis Amandassa, Yumessa, Kämpissä ja Mekassa. Hänen on erikoistunut aasialaisene ja japanilaiseen ruokaan. Myös kastikkeet ovat miehen sydäntä lähellä.

–  Kastike on tärkeä elementti. Juuri se luo ruokaan sisällön, ja tukee muita raaka-aineita.

Sulje