Uusi syyslista Helsingin ravintola Bassissa!

Omenaa, karpaloa, lakkaa - sieniä, juureksia ja tummia, vahvoja kastikkeita. Helsingin ravintola Bassin syyslistalla maistuvat sesongin maut. Uusi lista otettiin käyttöön Bassissa tiistaina 10.9.

Alkuruokina listalla jatkavat klassikkoihin kuuluva Toast skagen sekä monen suosikki, Bassin tartar. Kampasimpukat palaavat Bassin ruokalistalle, tällä kertaa sitruunavoissa paistettuna ja selleripyreeseen yhdistettynä. Alkuruokalistalta löytyy myös täyteläistä maa-artisokkakeittoa, joka on täydellinen valinta syyspäiviin.

– Kampasimpukkoihin yhdistetään omenaa ja selleriä, joten annos sopii mainiosti juuri tähän syyskauteen, sanoo Bassin keittiöpäällikkö Andreas Toth.

Syyslistan pääruokina on kala-annoksina paistettua kuhaa ja grillattua taimenta. Lihan ystäville sopiva valinta on grillattu Black Angus -pihvi ja kasvisvaihtoehtona on maukas vuohenjuustokroketti punajuuripyreen kera.

– Uskon että kuha-annoksesta tulee suosittu! Kuhan kanssa tarjoillaan maa-artisokkapyreetä, marinoituja sinisimpukoita ja hummerivaahtoa, kertoo Toth.

Bassin uusissa jälkiruuissa maistuvat karpalo ja lakka: tarjolla on hurmaavan syksyinen lakkavanukas, herkullinen päärynäinen tarte tatin sekä suklaata ja karpaloa yhdistelevä brownie.

Myös Bassin äyriäisvatiin tuli syksyn myötä pieniä päivityksiä, kun vesien kylmetessä vatiin on otettu mukaan partaveitsisimpukoita ja sydänsimpukoita.

Sulje