Bassin samppanjakellari on täydellinen tila ryhmille

Syntymäpäivät, yritysjuhlat, get together -tilaisuudet ja paljon muuta... Jos tarvitset tyylikkään tilan keskeltä Helsingin ydinkeskustaa, ravintola Bassin samppanjakellari on loistava vaihtoehto! 

Avaraan tilaan mehtuu jopa 50 henkeä, ja tilaan järjestyy monipuolinen ruoka- ja juomatarjoilu.

Kokous Bassissa?
Lue lisää!

Tiedustelut ja varaukset: bassihelsinki@manuevents.fi

Ajankohtaista

Bliniviikot valtaavat Bassin tammikuussa!

Aloita vuosi 2020 herkuttelemalla Bassin blineillä.

Turun ydinkeskustassa toimiva ravintola Bassi aloittaa vuoden 2020 bliniviikoilla. Bliniviikot alkavat tiistaina 7.1. ja kestävät tammikuun loppuun asti eli 31.1. asti.

– Tämä on erinomainen tapa aloittaa uusi vuosi – ei muuta kuin juhlaa juhlan perään, naurahtaa bliniviikkojen listan suunnitellut Turun ravintola Bassin keittiöpäällikkö Lari Vilén.

Bassin blinit ovat perinteisiä tattariblinejä, jotka paistetaan valurautapannulla pinnaltaan rapeiksi. Blineihin voi yhdistellä mieleisiään täytteitä: metsäsienisalaattia, savuporotäytettä, kirjolohenmätiä, siianmätiä tai kylmäsavustettua hauenmätiä. Blinien kanssa tarjoillaan smetanaa, punasipulia, Myrttisen suolakurkkuja ja hunajaa.

– Uskon, että kirjolohenmäti tulee olemaan suosituin täyte, se on niin klassinen lisuke blinille, Vilén sanoo. 

Bassin blinit ovat melko kookkaita, mutta Vilén suosittelee tilaamaan lisäblinejä ja lisätäytteitä, näin annoksesta saa vielä ruokaisamman.

Bassien blinien hinta on 15 €/kpl ja niitä on tarjolla sekä Turun että Helsingin ravintola Basseissa. 
Helsingissä blinejä on tarjolla iltaisin, Turussa sekä lounasaikaan että iltaisin.

Lari Vilén vinkkaa, että Bassin normaalilla ruokalistalla on myös suomalaista kaviaaria. Halutessaan myös sitä voi nauttia blinien kanssa.

Bassin bilniviikkojen ruokalista pdf-muodossa

Bassi Helsinki
Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki
www.bassi.fi

Bassin Niko Johansson on asiakkaiden suosikki

”Kiitokset tarjoilijalle, joka oli aivan huippu” – ”Terveiset sille ihanalle tarjoilijalle” – ”Tarjoilijanamme oli Niko ja hän oli aivan mahtava”.

Helsingin ravintola Bassissa tarjoilijana ja vuoromestarina työskentelevä Niko Johansson saa jatkuvalla syötöllä suitsutusta asiakkailta, eikä ihme: kohtelias ja hymyilevä Johansson huomaa aina pienimmätkin yksityiskohdat ja on hyvä lukemaan asiakkaiden tarpeita.

Johansson itse naurahtaa, että kaikki lähtee hyvästä asenteesta.

– Yritän aina miettiä asiakkaan tarpeita sitä kautta, että istuisin itse hänen tilallaan – jos olisin tullut lounaalle tai viettämään hääpäivää, niin mitä itse haluaisin. Moni suunnittelee ravintolakäyntiä pitkään, jopa kuukausia. On tärkeää, että ilta vastaa hänen odotuksiaan.

Ehkä vähän yllättäen Johansson sanoo, että oli lapsena todella ujo. Ulospäinsuuntautuneisuus on tullut hänelle luontevaksi vasta aikuisiällä, tietoisen päätöksen kautta.

– Toisaalta yleisluonteeni on se, että mieluummin ilon kautta, kuin draaman. Elämästä saa paljon enemmän irti, kun ajattelee asioita positiivisesti!

Tästä hyvänä esimerkkinä lienee se, että Niko asua pahamaineiseksikin luonnehditussa Korsossa – ja viihtyy loistavasti.

 

Alun perin Johanssonista ei pitänyt tulla tarjoilijaa, vaan kokki.

– Menin kokkikouluun ja olin varma, että menen suoraan huipulle ja minusta tulee tv-kokki. No, ei se ihan niin sitten mennyt… Mutta äiti pakotti minut käymään sen kokkikoulun loppuun. Ja hyvä olikin, että pakotti! Muuten olisin varmaan jäänyt ilman mitään todistusta, Johansson nauraa.

Valmistuttuaan Johansson ajatteli kokeilevansa hetken tarjoilijan hommia – ja jäi sille tielleen. Ravintola Bassiin Johansson hakeutui heti ravintolan alkumetreillä.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen yksityisen yrityksen palveluksessa, aiemmin olen ollut töissä isoissa ketjuissa. Viihdyn täällä todella hyvin, sillä meillä on täällä lämminhenkinen työyhteisö ja hyvä pössis, Johansson kehuu.

Johanssonia harmitti pitkään se, että tyhjät osterinkuoret päätyvät ravintolassa roskikseen. Entisenä somistajana hän päätti hyödyntää niitä, ja keksi valmistaa niistä koristekransseja.

Johanssonin tekemiä kransseja on esillä Helsingin ravintola Bassissa. Kuvia ja videoita niistä löytyy myös Bassin Instagram-tililtä.
 

Ravintola Bassi Helsinki
Eteläesplanadi 22
00130 Helsinki
www.bassi.fi
 

Kuhaa, skagenia, tartaria, karpaloa ja lakkaa - uusi syyslista Helsingin ravintola Bassissa!

Omenaa, karpaloa, lakkaa - sieniä, juureksia ja tummia, vahvoja kastikkeita. Helsingin ravintola Bassin syyslistalla maistuvat sesongin maut. Uusi lista otettiin käyttöön Bassissa tiistaina 10.9.

Alkuruokina listalla jatkavat klassikkoihin kuuluva Toast skagen sekä monen suosikki, Bassin tartar. Kampasimpukat palaavat Bassin ruokalistalle, tällä kertaa sitruunavoissa paistettuna ja selleripyreeseen yhdistettynä. Alkuruokalistalta löytyy myös täyteläistä maa-artisokkakeittoa, joka on täydellinen valinta syyspäiviin.

– Kampasimpukkoihin yhdistetään omenaa ja selleriä, joten annos sopii mainiosti juuri tähän syyskauteen, sanoo Bassin keittiöpäällikkö Andreas Toth.

Syyslistan pääruokina on kala-annoksina paistettua kuhaa ja grillattua taimenta. Lihan ystäville sopiva valinta on grillattu Black Angus -pihvi ja kasvisvaihtoehtona on maukas vuohenjuustokroketti punajuuripyreen kera.

– Uskon että kuha-annoksesta tulee suosittu! Kuhan kanssa tarjoillaan maa-artisokkapyreetä, marinoituja sinisimpukoita ja hummerivaahtoa, kertoo Toth.

Bassin uusissa jälkiruuissa maistuvat karpalo ja lakka: tarjolla on hurmaavan syksyinen lakkavanukas, herkullinen päärynäinen tarte tatin sekä suklaata ja karpaloa yhdistelevä brownie.

Myös Bassin äyriäisvatiin tuli syksyn myötä pieniä päivityksiä, kun vesien kylmetessä vatiin on otettu mukaan partaveitsisimpukoita ja sydänsimpukoita.
 

Tutustu uuteen ruokalistaan täällä!

Varaa paikkasi täältä!

 

Ravintola Bassi Helsinki
Eteläesplanadi 22
00130 Helsinki
www.bassi.fi
Lisää uutisia

Ota meihin yhteyttä

Sulje